Zurück

 • Online Health Shop
 • Qualitative Nahrungsergänzungsmittel
 • Gesundheit & Libido

Supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar

Supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar

Voordelen supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar  | Vitaminen en mineralen | Omega-3-vetzuren | Supplementen ter ondersteuning van vrouwen in de overgang | Aanbevolen kruidenextracten.

Voordelen supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar 

Voor vrouwen vanaf 50 jaar is het van belang om goede voedingsstoffen binnen te krijgen om een gezond lichaam te behouden. Deze voedingsstoffen omvatten vitaminen, mineralen, en omega-3-vetzuren. Tijdens de overgang verandert het vrouwelijk lichaam, wat kan leiden tot een snellere afname van de botdichtheid en verschillende lichamelijke en geestelijke ongemakken door hormonale veranderingen. Specifieke kruidenextracten kunnen bijdragen aan het behoud van de natuurlijke balans voor vrouwen in de overgang.

Vitaminen en mineralen

Het binnenkrijgen van voldoende essentiële vitaminen is belangrijk voor een vitaal ouder worden. Naarmate we ouder worden, vertraagt de stofwisseling, wat kan leiden tot verminderde eetlust en daardoor een lagere inname van voedingsstoffen. De behoefte aan vitaminen en mineralen blijft echter hetzelfde, en in sommige gevallen neemt deze behoefte zelfs toe, zoals bij vitamine D. Suppletie kan daarom uitkomst bieden voor vrouwen vanaf 50 jaar.

Vitaminen en mineralen op een rijtje

Belangrijke vitaminen en mineralen voor vrouwen vanaf 50 zijn:

 • Vitamine B12
 • Calcium
 • Magnesium
 • IJzer

Na de overgang kunnen tekorten aan vitamine D, vitamine K2, en calcium een versnelde botafname veroorzaken. Voor het behoud van sterke botten zijn deze voedingsstoffen van groot belang. Het is daarom goed dat je zorgt dat je deze stoffen voldoende binnenkrijgt. Soms kan dat op een natuurlijke manier, maar soms is het ook raadzaam om supplementen te nemen. Dit is persoonlijk, maar het kan je wel helpen om je snel beter te voelen.

Aanbevolen supplementen

 • Premium Multi Complex van Perfect Health: Een hoogwaardig multivitaminen- en mineralencomplex met alle benodigde vitaminen en mineralen voor vrouwen vanaf 50 jaar, uitsluitend in organische verbindingen voor optimale opname.
 • Bone Support van Perfect Health: Een supplement met optimale doseringen botbouwstoffen ter ondersteuning van een gezonde botstructuur.

Omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde en essentiële vetzuren. De bioactieve stoffen EPA en DHA in omega-3 hebben diverse gezondheidsvoordelen. Omdat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan produceren, moeten ze via voeding of supplementen worden ingenomen. EPA en DHA ondersteunen de bloeddruk, hart en bloedvaten, ogen, hersenen, en dragen bij aan een normaal vetgehalte in het bloed. Vrouwen vanaf 50 jaar hebben extra baat bij omega-3-vetzuren, omdat ze een belangrijke bouwsteen voor de hersenen vormen en bijdragen aan een goed geheugen en concentratievermogen.

Aanbevolen supplement:

Alaska Omega 3 Forte van Perfect Health: Een hoogwaardig omega-3-supplement dat voorziet in een optimale dagelijkse inname van EPA en DHA vetzuren, speciaal geschikt voor vrouwen vanaf 50 jaar. Met de juiste suppletie kunnen vrouwen vanaf 50 jaar zorgen voor een optimale gezondheid en vitaliteit, ondanks de veranderingen die de overgang met zich meebrengt.

Supplementen ter ondersteuning van vrouwen in de overgang

De meeste vrouwen ervaren tussen hun 45e en 55e levensjaar ongemakken die met de overgang gepaard gaan. Tijdens de overgang neemt de productie van de hormonen oestrogeen en progesteron af, wat niet alleen leidt tot het stoppen van de menstruatie, maar ook tot andere ongemakken zoals opvliegers, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, vermoeidheid en slapeloosheid. Bepaalde kruidenextracten kunnen ondersteuning bieden bij deze overgangsverschijnselen, zoals Dong quai wortel extract, Rode klaver extract, Zilverkaars extract en Salieblad extract.

Aanbevolen kruidenextracten voor de overgang

 • Dong quai wortel extract
 • Rode klaver extract
 • Zilverkaars extract
 • Salieblad extract

Aanbevolen supplementen

Menopause Support  is een kwaliteitssupplement met wetenschappelijk onderzochte en optimaal gedoseerde kruidenextracten ter ondersteuning van overgangsverschijnselen. Met deze supplementen kunnen vrouwen in de overgang de nodige ondersteuning vinden om deze periode comfortabeler door te komen.

Waarom zijn supplementen voor vrouwen vanaf 50 belangrijk?

Supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar zijn belangrijk omdat vrouwen in deze leeftijdsgroep specifieke behoeften hebben om hun gezondheid en welzijn te ondersteunen. Naarmate vrouwen ouder worden, ondergaan ze hormonale veranderingen, zoals de menopauze, die verschillende fysiologische en gezondheidsuitdagingen met zich meebrengen.

Verminderde opname van voedingsstoffen

Met de leeftijd neemt de efficiëntie van het spijsverteringsstelsel af, wat kan leiden tot een verminderde opname van voedingsstoffen uit voedsel. Supplementen kunnen helpen om eventuele tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan te vullen.

Specifieke voedingsbehoeften

Vrouwen vanaf 50 jaar hebben mogelijk een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals calcium, vitamine D, vitamine B12 en magnesium, om gezonde botten, spieren, zenuwen en andere lichaamsfuncties te ondersteunen.

Menopauze-gerelateerde symptomen

De menopauze kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen en gewichtstoename. Supplementen met kruidenextracten zoals rode klaver, zilverkaars en soja-isoflavonen kunnen helpen om deze symptomen te verminderen.

Hart- en vaatgezondheid

Na de menopauze neemt het risico op hart- en vaatziekten toe bij vrouwen. Supplementen met omega-3-vetzuren kunnen helpen om de gezondheid van het hart te ondersteunen door het cholesterolgehalte te verlagen en ontstekingen te verminderen.

Algemeen welzijn

Supplementen kunnen bijdragen aan het algemene welzijn van vrouwen vanaf 50 jaar door hen te voorzien van antioxidanten, vitaminen en mineralen die het immuunsysteem ondersteunen, de energie verhogen en de cognitieve functie verbeteren. Supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar bieden verschillende voordelen die kunnen helpen om de gezondheid en het welzijn te bevorderen tijdens deze levensfase. Dit leggen we graag verder aan je uit.

Ondersteuning van botgezondheid

Na de menopauze hebben vrouwen een verhoogd risico op botverlies en osteoporose. Supplementen met calcium, vitamine D en vitamine K2 kunnen helpen om de botdichtheid te behouden en het risico op botbreuken te verminderen.

Bevordering van hart- en vaatgezondheid

Vrouwen hebben na de menopauze een hoger risico op hart- en vaatziekten. Supplementen met omega-3-vetzuren kunnen helpen om het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te verlagen en de gezondheid van het hart te ondersteunen.

Verlichting van menopauze symptomen

Veel vrouwen ervaren symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloosheid tijdens de menopauze. Supplementen met kruidenextracten zoals rode klaver en zilverkaars kunnen helpen om deze symptomen te verminderen en het algemene welzijn te bevorderen.

Verbetering van de cognitieve functie

Sommige supplementen, zoals omega-3-vetzuren en antioxidanten, kunnen helpen om de cognitieve functie te verbeteren en het risico op leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang te verminderen.

Ondersteuning van de hormonale balans

Hormonale veranderingen tijdens en na de menopauze kunnen leiden tot stemmingswisselingen en andere ongemakken. Supplementen met fyto-oestrogenen kunnen helpen om de hormonale balans te ondersteunen en symptomen zoals stemmingswisselingen te verminderen.

Versterking van het immuunsysteem

Naarmate vrouwen ouder worden, kan hun immuunsysteem verzwakken, waardoor ze vatbaarder worden voor infecties en ziekten. Supplementen met antioxidanten, vitamines en mineralen kunnen helpen om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen.

Aandachtspunten supplementen voor vrouwen vanaf 50

Bij het overwegen van supplementen voor vrouwen vanaf 50 jaar zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Daar gaan we graag wat dieper op in.

Individuele behoeften

Elke vrouw heeft unieke voedingsbehoeften en gezondheidsdoelen. Het is belangrijk om supplementen te kiezen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften, gezondheidstoestand en eventuele medische aandoeningen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Kies voor supplementen van gerenommeerde merken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en geproduceerd worden volgens strikte richtlijnen. Controleer of de supplementen zijn getest door onafhankelijke instanties om de veiligheid en werkzaamheid te waarborgen.

Samenstelling

Controleer de ingrediëntenlijst van supplementen om er zeker van te zijn dat ze bevatten wat ze beloven. Let specifiek op de aanwezigheid van belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, vitamine D, vitamine K2, omega-3-vetzuren en fyto-oestrogenen.

Dosering

Volg de aanbevolen dosering zoals vermeld op de verpakking of zoals voorgeschreven door een arts. Het is belangrijk om supplementen niet te overdoseren, aangezien te veel van bepaalde voedingsstoffen schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Interacties met medicatie

Raadpleeg een arts voordat je nieuwe supplementen toevoegt aan je dieet, vooral als je medicijnen gebruikt. Sommige supplementen kunnen interageren met bepaalde medicijnen, waardoor hun effectiviteit wordt verminderd of bijwerkingen ontstaan.

Gezonde levensstijl

Supplementen zijn geen vervanging voor een gezonde voeding en levensstijl. Het is belangrijk om ook te zorgen voor een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en stressmanagement om de algehele gezondheid te bevorderen.

Monitoring van de gezondheid

Houd regelmatig contact met een arts om je gezondheid te monitoren en eventuele veranderingen of behoeften aan te pakken. Bespreek eventuele supplementen die je gebruikt en vraag om advies over aanpassingen indien nodig.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Bron: Redactie, https://www.nia.nih.gov/health/vitamins-and-supplements/dietary-supplements-older-adults.

Produkte vergleichen Löschen Sie alle Produkte

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Libid group B.V 9,0 / 10 - 123 Bewertungen @ Kiyoh